Dit Facebook-wedstrijdidee lokt uw klanten uit om zelf foto’s te maken van de interactie met uw producten / diensten of terwijl ze zich in een van uw fysieke locaties bevinden. Het is vergelijkbaar met nummer 1, omdat het een persoonlijke aanbeveling / getuigenis voor uw bedrijf creëert, maar zowel een groot voordeel als een nadeel heeft:

Voordeel: een foto biedt overtuigend bewijs dat u een bedrijf en zijn producten aanbeveelt, omdat u een product / dienst van het bedrijf moet hebben gekocht of een van zijn locaties hebt bezocht.

Nadeel: een deelnemer moet uw product / dienst al hebben gekocht of een van uw locaties hebben bezocht, wat een hoge toetredingsdrempel is.

Om dit soort wedstrijden succesvol te laten zijn, moet je al veel klanten en fans op je Facebook-pagina hebben staan. Waarom? Slechts een matig percentage van uw klanten zal uw wedstrijd zien of betreden. En om binnen te komen, moeten ze de tijd nemen om een ​​foto van zichzelf te maken die iets heel speciaals doet. Dit zal opnieuw het aantal bereidwillige deelnemers aan je wedstrijd verminderen.

Om een ​​succesvol rendement op uw investering (aantal leads) uit deze wedstrijd te krijgen, raad ik u aan dit wedstrijdidee alleen te gebruiken als u minstens 5.000 vind-ik-leuks op uw Facebook-pagina heeft staan. Dit geeft je voldoende inzendingen om de wedstrijd boeiend te maken en mensen aan te moedigen om met hun vrienden te delen om meer stemmen te krijgen dan om het even welke andere inzending om te winnen.

Als je minder hebt dan 5000 Facebook-likes, maak je geen zorgen! Ik zou aanraden om Facebook wedstrijdidee # 1 te gebruiken: je krijgt een hoop inzendingen en productaanbevelingen door het veel gemakkelijker voor mensen te maken om binnen te komen.

Je kunt dit type wedstrijd uitvoeren met een app voor Facebookwedstrijden zoals de Wishpond-app voor fotowedstrijden. Net als bij wedstrijd # 1, kunt u ingebouwde stemmingen gebruiken om de winnaar te bepalen. Deelnemers zullen worden gestimuleerd om zoveel mogelijk te delen met hun vrienden om het hoogste aantal stemmen te krijgen.