Ova ideja o natječaju na Facebooku potiče vaše klijente da se fotografiraju u interakciji s vašim proizvodima / uslugama ili dok su na nekoj od vaših ciglama i minobacačkim lokacijama. To je slično # 1, jer stvara osobnu preporuku / izjavu za vašu tvrtku, ali ima i veliku prednost i nedostatak:

Prednost: Fotografija pruža uvjerljiv dokaz da preporučujete tvrtku i njene proizvode, jer trebate kupiti proizvod / uslugu od tvrtke ili posjetiti neku od njegovih lokacija.

Nedostatak: Sudionik mora već kupiti vaš proizvod / uslugu ili posjetiti jednu od vaših lokacija, što je velika prepreka za ulazak.

Da bi takva vrsta natječaja bila uspješna, već morate imati mnogo kupaca i obožavatelja na svojoj Facebook stranici. Zašto? Samo će umjereni postotak vaših klijenata vidjeti ili unijeti vaše natjecanje. A da biste ušli, potrebno je uzeti vremena da se fotografiraju i rade nešto vrlo specifično. To će opet smanjiti broj sudionika na natjecanju.

Da biste ostvarili uspješan povrat ulaganja (broj potencijalnih kupaca) iz ovog natječaja, preporučio bih da ovu ideju natječaja koristite samo ako imate najmanje 5000 Lajkova na vašoj Facebook stranici. Na taj ćete način dobiti dovoljno unosa kako bi natjecanje bilo zanimljivo i potaknulo ljude da dijele sa svojim prijateljima kako bi dobili više glasova nego bilo koji drugi unos za pobjedu.

Ako imate manje od 5.000 Facebooka, volite da se ne uzrujavate! Ja bih preporučio korištenje Facebook natječaj ideja # 1: To će vam tona unosa i preporuke proizvoda tako što je puno lakše za ljude da uđu.

Ovu vrstu natječaja možete pokrenuti putem aplikacije za natjecanje na Facebooku, kao što je Applova aplikacija Contribution. Baš kao i kod natjecanja # 1, možete koristiti ugrađeno glasovanje za unose kako biste odredili pobjednika. Sudionici će biti prisiljeni dijeliti što je više moguće sa svojim prijateljima kako bi dobili najveći broj glasova.